VPN voor Netflix

De beste VPN provider voor streamen van Netflix · 2020

Meest gekozen
Goose VPN
★ ★ ★ ★ ★
9.0
Snelheid
perfect voor streaming
Vanaf
€ 2,60 per maand
Onbeperkt toegang
tot alle streaming sites
bekijk deze deal
  • Perfect voor streamen van films en series
  • Stream met Goose VPN op meerdere apparaten tegelijkertijd
  • Actie: Nu tijdelijk 80% korting!
Nord VPN
★ ★ ★ ★ ★
9.8
Snelheid
perfect voor streaming
Vanaf
€ 3,17 per maand
Altijd veilig
beveiligde verbinding
bekijk deze deal
  • Ideaal voor streamen tijdens je vakantie
  • Streamen zonder onderbrekingen: altijd snel
  • Surf en stream altijd veilig dankzij de automatische versleuteling
ExpressVPN
★ ★ ★ ★ ★
9.8
Snelheid
perfect voor streaming
Vanaf
€ 7,50 per maand
Altijd veilig
meest betrouwbaar
bekijk deze deal
  • Toegang tot gecensureerde sites, diensten en streaming sites
  • Krijg toegang tot Netflix, Hulu, Spotify, BBC iPlayer en andere streaming diensten
  • Facebook of Whatsapp deblokkeren in het buitenland

VPN Kiezer

TIP: Gratis VPN-providers proberen

Hoe groter hoe beter, geldt voor vrijwel alles in Amerika. Zo ook het aanbod van de Amerikaanse Netflix, welke vele maten groter is dan in Nederland. Ter verduidelijking: de Amerikaanse Netflix heeft een luttele 7000 films en series, wat vier keer zoveel is als de Netflix in Nederland. En om alle 7000 films en series van Netflix USA ook in Nederland te kunnen bekijken, zijn abonnees en gebruikers veelal op zoek naar hoe ze dit het beste kunnen doen. Netflix blokkeert namelijk de werking buiten de Verenigde Staten. Gelukkig zijn er werkende oplossingen die dit kunnen bewerkstelligen.

Momenteel zijn er twee goede manieren om Netflix USA in Nederland te bekijken. De eerste methode is met behulp van een VPN of DNS service, de tweede methode is via een alternatieve DNS-service. Beide methoden worden hierna uitgebreid besproken.

Netflix USA via VPN

Wat is een VPN?

Allereerst is het gebruik simpel en gemakkelijk en is het hoogstwaarschijnlijk de beste manier om de Amerikaanse versie van Netflix in Nederland te ontvangen op je apparaat. Het werkt als volgt: een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer, wat je internetverkeer omleidt via een externe server en jouw IP-adres (locatie) verbergt. Als je verbinding maakt met een VPN server in de VS, wordt jouw dataverkeer ook omgeleid via de VS. Voor Netflix lijkt het net alsof jij in Amerika bent en op die manier is de keuze van het Amerikaanse Netflix aanbod reuze.

Het gebruik van een VPN-server heeft - naast het ontvangen van Amerikaanse Netflix in Nederland - veel andere voordelen. Je kunt onder andere de Netflix versie van andere landen bekijken, je kunt Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland, het is mogelijk om anoniem te downloaden, veilig te surfen op openbare wifi en internet censuur is gemakkelijk te omzeilen.

Voor Netflix is de VPN methode niet onbekend, helaas. Netflix is dan ook begonnen met het identificeren en blokkeren van VPN-servers. De aanbieders van dergelijke VPN-servers proberen de servers dan ook buiten het zicht van Netflix te houden, zodat Netflix wel toegankelijk blijft voor gebruikers. Mocht Netflix jouw geblokkeerde VPN-server toch in het vizier hebben, dan zal je een foutmelding krijgen over het gebruik van je unblockers en proxies. Erg is het niet, maar Netflix werkt dan gewoonweg niet.

Je wilt natuurlijk weten met welke VPN-providers en goed werkende server je wél de Amerikaanse Netflix in Nederland kunt bekijken. Als goed werkende server moet de Amerikaanse VPN server niet geblokkeerd zijn door Netflix. Daarnaast moet de server snel genoeg zijn om het beeld en het streamen vloeiend te laten verlopen. Hieronder een onze best geteste VPN-servers:

EspressVPN. ExpressVPN is ontzettend snel. Het streamen verloopt vloeiend, waardoor je de film of serie niet steeds hoeft te ‘bufferen’. Door de goede customersupport, reputatie en groot serveraanbod werkt ExpressVPN uitermate goed voor Netflix.
Een heikel punt is dat ExpressVPN duur is. De kwaliteit daarentegen maakt een hoop goed, waardoor ExpressVPN de afgelopen jaren steeds in de top 3 beland van beste VPN-servers.

GOOSE VPN. Een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN voor de Amerikaanse Netflix. Je maakt verbinding met één van de servers in de VS, waarna je naar Netflix.com kunt navigeren en automatisch wordt doorverwezen naar het Amerikaanse aanbod. Na tien seconden bufferen van de film was en bleef het beeld scherp. Andersom werkt het ook; van buitenland naar de Nederlandse versie van Netflix. Daarnaast is het erg prettig dat GOOSE een Nederlandse klantenservice heeft en dat zowel iPhone, Windows, Linux, Mac en Android ondersteund worden. Tip: Aangezien Netflix nogal wat data verbruikt bij het streamen, kan je het beste voor een Unlimited GOOSE abonnement gaan. Hierbij heb je namelijk onbeperkt dataverkeer. Als het niet bevalt kan je zo opzeggen én je hebt één maand gratis om uit te proberen.

CyberGhost. Ook deze VPN wordt als erg gebruiksvriendelijk ervaren. In de software van deze VPN bevindt zich een speciale streaming-optie, waardoor je de VPN gemakkelijk kunt aanzetten en je direct naar Netflix wordt gebracht en wordt verbonden met een werkende Netflix-server. Omdat je niet handmatig hoeft te zoeken naar een goed werkende Netflix server, kan je met de CyberGhost VPN snel en gemakkelijk op Netflix komen. CyberGhost is snel - bufferen is niet nodig - en heeft een groot aanbod in servers.

Netflix USA via een alternatieve DNS-server

Wat is een DNS-server?

Elke computer heeft zijn eigen IP-nummer. Elk IP-nummer is gekoppeld aan een naam (gemakkelijker te onthouden) en de Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort. Met een DNS-server kan je dus heel gemakkelijk de locatie van je computer vervalsen en daarmee bepaalde blokkades omzeilen. Hieronder volgen de best geteste DNS-servers.

Smart DNS. Uit de testen die zijn uitgevoerd, werkten diverse Smart DNS aanbieders goed in het deblokkeren van de Amerikaanse Netflix. Goed om in je achterhoofd te houden is dat een Smart DNS-service een VPN-service niet volledig vervangt. Het zal je internetverkeer niet versleutelen en omleiden. Je bent daardoor niet beveiligd en niet anoniem. Wil je alleen gebruik maken van de ruime keuze van Netflix USA en zijn de andere voordelen van een VPN niet aan jou besteed? Dan is een Smart DNS een prima optie.

ibDNS van ibVPN, ofwel een DNS service van Invisible Browsing VPN. Het is een aanvullende DNS-dienst, die ibVPN aanbiedt naast hun reguliere VPN-pakketten. Het is niet geschikt om je privacy te waarborgen, omdat het je echte IP-adres en verbinding niet versleutelt. Je hebt echter wel toegang tot bepaalde televisiekanalen en radioprogramma’s.

Naast de twee besproken manieren om Netflix USA in Nederland te kunnen bekijken zijn er nog een aantal manieren om Netflix USA in Nederland te bekijken, waaronder via een proxy-server of TOR. De ervaring leert dat proxy-servers veelal geblokkeerd worden door Netflix en meestal te traag zijn om een serie of film mee te kijken.
TOR werkt door het versturen van internetverkeer via verschillende servers over de hele wereld. Omdat de data door veel verschillende netwerken en servers gaat is het nogal traag. Je bent er daarnaast ook niet helemaal zeker van dat de servers allemaal in Amerika staan.

Conclusie

Wat is een DNS-server?

Lang verhaal kort: CyberGhost, Goose VPN en ExpressVPN scoren het hoogst. Met een VPN server kan je een andere server en ander IP-adres gebruiken, waardoor je je virtuele locatie kunt veranderen. Op die manier kan je dus de Amerikaanse Netflix bekijken, maar ook sites uit andere landen bekijken die niet (altijd) toegankelijk zijn vanuit Nederland. Zo kan je ook op je vakantiebestemming kiezen uit Nederlandse Netflix, Amerikaanse Netflix of Netflix uit een ander land.

Het kan zo zijn dat Netflix je VPN-server heeft geblokkeerd. Zelfs als je geen gebruikt maakt van een server in een ander land kan je een melding van Netflix krijgen dat je eerst je VPN uit moet zetten alvorens je verder mag/kan. Inmiddels zorgt de VPN er bij blokkering voor dat er altijd een andere server komt waarmee je het aanbod kunt zien.

Nog geen Netflix?

Wat is een DNS-server?

Heb jij nu enorm veel zin in het riante Netflix-aanbod uit verschillende landen maar heb je nog geen abonnement? Door je VPN in te stellen op een specifiek land, kan je een abonnement afsluiten in dat land. Je kunt natuurlijk voor een Nederlandse Netflix gaan, maar je zou dan bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een Spaanse of Turkse. De Turkse Netflix is namelijk het goedkoopste gebleken.